Sunday 22 February 2009

semla


After training you need to refill your energy level...
So after a plate with Moroccan Chicken and couscous I decided to go Swedish and finish it off with a semla!! Yum.

With the right contacts in HK you can get anything you want.. And I want suddenly wanted a semla desperately! (So desperately that I bought two! One for now and one for later...)

And for you that don't know: A semla consists of a cardamon-spiced wheat bun which has its top cut off and insides scooped out, and is then filled with a mix of the scooped-out bread crumbs, milk and almond paste, topped with whipped cream. The cut-off top serves as a lid and is dusted with powdered sugar.

4 comments:

Anonymous said...

Semla skall man inte spara på till sedan utan ätas omedelbart när den är färsk. Är den lika god i HK som hemma? Ger säkert god energi efter träning.
Kram pappa

Anonymous said...

Det var inte världens snyggaste semla, men den var säkert god! Ingår den i din kolhydrat-ladding inför matchen?

Kram, R

ulrica said...

Pappa,
Den var himmelsk... och inte en chans att jag hade kunnat ata bada tva med en gang. Men med ett par timmars mellanrum sa var det inga problem... Superdalig energi egentligen, men mmmmm sa god den var...
Kram

R,
Haller med, sa snygg var den inte, men mumsig! Och den blev en del i den kolhydrat-laddning som jag egentligen inte ska ha infor matchen... jaja, man kan inte vara bra jamt...
Kram

Evalinn said...

Nice, I still didn´t have one...actually I think I´ll go and have one right now!